2017 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI
facebook-paylas

2017 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI

2017 YILI KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Harmancıkta ilk defa açık havada yapılan Kutlu Doğum  programına ilgi çok yoğun olmuş , programa yaklaşık 1500 kişi iştirak etmiştir.

Program Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan  ÇELİK’in çok güzel Kur’an tilavetiyle başlamıştır.Ardından İlçe Müftüsü Nazım KEÇECİ açılış konuşmasında ;

Bu kadar katılım beklemediğini , katılımların kendisini çok mutlu ettiğini dile getirmiştir.

Keçeci konuşmasında iki konuyu paylaşacağını ifade etmiş;

1.sinin Kutlu Doğum programını Milli Eğitim birlikte yaptıklarını , lise öğrencilerine Evrensel Mesaj , orta okul öğrencilerine Hz. Muhammed adlı kitapların programdan üç ay önce dağıtıldığını ,

Çocuklardan bu kitapların okunmaları istediklerini , sonunda sınav yapacaklarını ve sınavda başarılı olanlara ödül vereceklerini  söylemiş , sınavda dereceye giren ilk on öğrenciye para ve kitap ödülü verilmiştir.

Ayrıca sınava giren bütün öğrencileri Çanakkale gezisine götüreceklerini dile getirmiştir.Para ödüllerinin ise imam arkadaşlar tarafından karşılandığını ifade etmiştir.

2. konu ise yine Harmancıkta ilk de         a Diyanet İşleri başkanlığı organizesi ile umre turu düzenleyeceklerini  , herkesi bu tura katılmaya davet etmiştir. Keçeci programda  emeği geçen , programa katılan herkese teşekkür etmiştir.

Daha sonra  İl müftümüz İzani TURAN selamlama konuşması , katılımın çok güzel olduğunu   , ilçede umre programının da düzenleneceğinin sevindirici olduğunu  dile getirmiş , konferansı verecek olan Emrullah HATİPOĞLU’nun kendilerinin de idoli olduğunu sözü sahibine teslim etmek gerektiğini söyleyerek mikrofonu Emrullah HATİPOĞLU’na vermiştir.

Sultan Ahmet Camii Emekli  İmam Hatibi İmam Hatibi Emrullah HATİPOĞLU konuşmasında ;

Hz Peygamberin Emin sıfatı üzerinde durdu ve Peygamberimizin  peygamber olmadan önce de Mekke halkı arasında Muhammed-ül  Emin  olarak tanındığını ,  en azılı  düşmanlarının  dahi ona güven duyduğunu ,  en değerli eşyalarını ona teslim ettiklerini ,Mekke de haksızlıkları ve adaletsizlikleri önlemek için hılful fudul cemiyetine üye olduğunu  şu an toplumun bu güven duygusuna ne kadar muhtaç olduğundan bahsetti. Toplumun en küçük yapı birimi olan aile içinde de  güvenin tesis edilmesinden  , daha sonra  bireylerin işinde ,okulunda ve komşularıyla güven ortamı oluşturması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra İmam Hatip öğrencileri şiirler  , Harmancık Müftülüğü İlahi grubu ise ilahiler okumuştur.

Daha sonra siyer kitabı okumu yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verilmiştir.

Program sonunda ise Bursa Büyük Şehir mehteran takımı konser vermiştir.

Program Emrullah HATİPOĞLU’nun yaptığı dua ve pilav ikramı ile sona ermiştir.

FOTOĞRAFLAR