KUR'AN AYINDA KUR'AN'LA BULUŞALIM
facebook-paylas

KUR'AN AYINDA KUR'AN'LA BULUŞALIM

12.06.1017 Pazartesi günü bütün Türkiye de Yaz Kur’an Kursları başlıyor. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Çok uzun yıllardan beri memleketimizde Yaz Kur’an Kurslarında tedrisat yapılıyor. Camiye gelen yavrularımıza camii hocalarımız tarafından Kur’an-ı Kerim, dua ve sureler, ilmihal bilgileri  öğretiliyor. Onlara iman aşısı yapılıyor. Allah, Peygamber anlatılıyor. Kur’an ahlakı ile ahlaklanmaları sağlanıyor  ve bu yüzden bir çok insan din bilgisini camilerden alır ve almıştır.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ bu konuda 6 Haziran 2017 günü yaz kursları ile ilgili açılış programında şunları söylemiştir: “Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerinden bir tanesi yaz aylarında çocuklarla buluşmamızdır. Çünkü bu hizmet geleceği inşa eden bir hizmettir. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaz kurslarımıza çok önem vermeliyiz. En önemli hizmetlerimizden birisi olduğunun daima farkında olmalıyız. Yaz kurslarımızın en önemli gayelerinden birisi çocuklarımızın camii ile buluşmasıdır. Çocukların kubbenin altında koşuşturması, mihraba ve minbere tırmanması bile çocuğun geleceği, kalbi ve ruhu için önemlidir. Yaz kurslarımızın en önemli gayelerinden bir tanesinin camii-çocuk buluşması olduğunu unutmayalım. Çocuklarımızda camii bilinci oluşturmalıyız. Yaz kurslarımızda çocuklarımıza sadece elifi değil, elif gibi düzgün olmayı da öğreteceğiz. Çocuklarımıza,  Allah Rasulünün çocuklara davrandığı gibi davranarak onlara kişilik kazandırmalıyız. Onlara özgüven kazandırmalıyız. Kur’an-ı çocuklara çocuk diliyle anlatın. Kur’an bilincini çocuklara anlatmadan elif-baya başlamayın. Artık bundan  böyle Allah’ın Kitabını öğrettiğimiz hiçbir çocuğu biz döverek terbiye edemeyiz. Böyle yol ve yöntem yoktur.”

Başkanımızın şu sözü de çok anlamlıdır. "Bu ülkede camii-çocuk ilişkisi ile ilgili her insanın bir hatırası vardır. Niye camiye gelmiyorsun deyince, camiye gelmiştim. Orada azarlanmıştır veya dövülmüştür veya bir hakarete maruz kalmıştır ve bir daha camiye dönmedim demiştir. Her zaman ifade ettim ve etmeye devam edeceğim. Eğer çocuğun zihninde yanlış bir iz bırakacak şekilde ona kötü davranacaksanız teravihinizi evinizde kılın.

Biz de Muhterem Başkanımızın bu sözlerini tasdik ediyor, kabul ediyor, uygulamak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.

Nazım KEÇECİ

Müftü